OVK-tider kommer

Efter sommaren, med kallare tider börjar OVK-säsongen. I städer med äldre byggnader är fortfarande ventilation via självdrag vanligt. När det är varmt ute fungerar självdrag sämre och luften blir stillastående i luftkanalerna. För boende och de som jobbar i kontor återstår bara att vädra med öppna fönster.

I modernare fastigheter, med mekaniska ventilationssystem, flyter arbetet för OVK-konsulter på som vanligt året om. När utomhustemperaturen når extremvärme testas F-systemen. Det kan vara outhärdligt att arbeta när man svettas ymnigt och kontorsluften är kvav. För VVS:are är det hektiskt att hinna med injusteringar överallt.

I år, under Corona-tider, har det funnits vissa svårigheter att boka in besök pga boendes rädsla för smitta. Det är viktigt med känsla av trygghet i att kunna hålla Folkhälsomyndighetens rekommendationer om socialt avstånd. Bedömare inom branschen, bl a en av de stora aktörerna, OVK-konsulten Franska Bukten i Stockholm tror att det finns ett uppdämt behov av att få OVK genomförd i höst. Smart är att boka OVK i god tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.